De instroom van Bitcoin Investment Fund bereikt nieuwe hoogtepunten: CoinShares

Beleggers hebben vorige week een recordbedrag van $ 1,3 miljard in cryptocurrency-fondsen gestoken, zegt de vermogensbeheerder.

De instroom in Bitcoin en andere crypto-investeringsproducten bedroeg vorige week $ 1,3 miljard, per Coinshares.

Het is een nieuwe recordhoogte voor de statistiek.

Grijstinten blijft de topper in crypto-activabeheer

Volgens gegevens van vermogensbeheerder Coinshares hebben Bitcoin en andere cryptocurrency-fondsen net een recordweek achter derug.

In een wekelijks rapport maakt Coinshares de balans op van zijn prestaties ten opzichte van andere crypto-investeringsmaatschappijen (zoals Grayscale, 3iQ en 21Shares) door te kijken hoeveel geld klanten in fondsen steken. De afgelopen week bereikte de instroom over alle fondsen die door het rapport werden gevolgd $ 1,3 miljard – een nieuw wekelijks hoogtepunt.

Grijstinten blijft de topper in crypto-investeringsproducten, met meer dan $ 26 miljard aan beheerd vermogen (AUM). Ongeveer $ 21,6 miljard daarvan zit in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) – een soort investeringsvehikel dat blootstelling aan Bitcoin biedt aan beleggers die het gedoe van handelen en bewaren willen vermijden.

Download de Decrypt-app

Download onze app voor het beste nieuws en functies binnen handbereik. Probeer als eerste de Decrypt Token en nog veel meer.

Coinshares noteerde de instroom van vorige week in de prestaties van Bitcoin in de afgelopen maanden; 97% van de $ 1,3 miljard was in Bitcoin-gerelateerde investeringsproducten.

Maar het rapport suggereert ook dat beleggingsproducten en -fondsen maar een klein deel uitmaken van het totale handelsvolume van Bitcoin:

“Ondanks de recordinstroom hebben investeringsproducten de liquiditeit van de onderliggende Bitcoin niet getest, met investeringsproducten die slechts 6,5% van de totale handelsomzet van Bitcoin vertegenwoordigen. Tot dusverre zijn de volumes in Bitcoin dit jaar aanzienlijk hoger geweest, met een gemiddelde verhandeling van $ 12,3 miljard per dag, vergeleken met $ 2,2 miljard in 2020. „

Een deel van de reden dat meer mensen dit jaar in Bitcoin handelen, heeft te maken met de prijs. Na eerder deze maand een nieuw record van meer dan $ 41.000 te hebben neergezet, is het neergezet op ongeveer $ 32.000 – en dit keer vorig jaar was één Bitcoin ongeveer $ 8.000 waard.

Das könnte dich auch interessieren …